Blog

Wat is het verschil tussen HK-Lazuur en Houtbeits Long Life UV?

Op de markt zijn er enorm veel producten die beweren uw hout goed te beschermen. Uiteraard is het (vrijwel) nooit verkeerd om uw hout te behandelen. Het is echter wel zaak om goed te letten op welke producten u precies op uw hout smeert en wat u hiermee precies wilt bereiken.

Wat is HK-Lazuur?

3-in-1-lazuren van Remmers, ook wel HK-lazuur genoemd, zijn een houtbeschermende impregnering, grondering, voor- en aflak in één product. HK-lazuur beschermt het hout op natuurlijke wijze tegen vocht, UV-straling, schimmelaantasting, wespen aantasting, schimmels en algen. En het beste is: na een lange standtijd, waarin de laag gelijkmatig verweert, kan het hout in de regel zonder te schuren worden herbehandeld en ziet het er weer als nieuw uit. HK-lazuur bespaart u dus niet alleen tijd, maar ook geld!

Wat is Houtbeits Long Life UV?

Houtbeits Long Life UV, tevens van het merk Remmers, is een duurzame bescherming tegen weersinvloeden en is goed met kwast te verwerken. Voor alle houten ondergronden zoals bijvoorbeeld gevelbetimmeringen, kozijnen, ramen en deuren. Extreme UV-bescherming met een langdurige werking. Voor buiten en binnen geschikt. In combinatie met Houtbescherming (kleurloos) ook voor hout dat direct is blootgesteld aan alle weersinvloeden. Deze UV-beits beschermd tegen de invloed die de UV-straling normaliter heeft op hout.

Wat is het verschil?

Zoals wellicht hierboven al duidelijk wordt is dat HK-Lazuur een completer product is. Niet alleen bescherm HK-Lazuur, net zoals de Houtbeits Long Live UV, tegen UV-straling, maar ook tegen andere mogelijke aantastingen zoals schimmels en wespen.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.