Blog

Tips voor het creëren van een gezellige tuintafel

Tips voor het creëren van een gezellige tuintafel

We kennen het allemaal. Wanneer het mooie weer zich weer aandient is het heerlijk buiten uw dagelijkse maaltijd te nuttigen of lekker de barbecue aan te steken. Hierbij is het natuurlijk leuk als uw tuintafel een gezellige sfeer uitstraalt. Wij, van Tuinhoutdiscount.nl, geven u alvast wat tips. Bedenk hierbij eerst voor welke stijl u wilt gaan en denk bijvoorbeeld aan;

Een tafelkleed

Kies hier voor bijvoorbeeld een mooi linnen tafelkleed of een tafelkleed met een coating, zodat deze makkelijk af te nemen is. U kunt gaan voor een tafelkleed met print of een mooie, effen kleur om de rust te behouden. U kunt uw tafel later nog verder opleuken met accessoires. Hiermee heeft u de basis te pakken en kunt u verder uw gezellige plekje gaan creëren.

Servies-bestek

Kies voor mooi servies dat matcht met uw tafelkleed. Sierlijk, strak, felgekleurd of juist rustig. Pas hierbij al uw servies op elkaar aan in dezelfde stijl en kleur, zodat het één geheel blijft. Maak het af met een mooi bestek naast de borden. Door dit te doen bent u wederom een stapje dichterbij die mooie tuintafel die u ook weleens op de foto's ziet van diverse woonbladen.

Bloemen of planten

Waarschijnlijk heeft u in uw tuin al wat aan planten staan, maar het is wel zo gezellig dit mee te nemen bij het decoreren van uw tuintafel. Zet bijvoorbeeld een mooie plantenbak met plantjes, een vaas of meerdere vaasjes met wat leuke gekleurde bloemen of takken in het midden van de tafel. U kunt hier steeds weer een andere draai aan geven. Een paar mooie varens, een bak met Spaanse margrieten, een wild boeket met felle kleuren of juist een paar rustige magnolia takken. Zo zal het nooit saai worden aan tafel!

Tips voor het creëren van een gezellige tuintafel

Verlichting

Wanneer het eenmaal donkerder wordt gedurende de avond is het wel zo leuk als u mooie tuinverlichting hebt. Misschien heeft u al een basis met tuinverlichting, maar u kan bij de tafel bijvoorbeeld een slinger met lichtbolletjes erboven hangen, een draad spannen met lantaarntjes eraan en daarbij is het natuurlijk ook altijd erg gezellig om veel kaarsen op tafel en misschien in de rest van uw tuin aan te steken voor een warme en gezellige sfeer. Mocht het wat afkoelen is een vuurkorf ook nog erg leuk om neer te zetten. Verlichting, gezelligheid en tegelijkertijd lekker warm.

Accessoires

Als finishing touch kunt u nog enkele leuke accessoires aan uw mooie plekje toevoegen om het extra gezellig te maken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld servetten of wat leuke kussentjes of plaid op de tuinstoelen of tuinbank.

Eerst zien, dan geloven

Wilt u graag eerst eens in het echt zien hoe u dit kunt toepassen? Kom dan gerust eens langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad. Met producten die uiteenlopen van tuintafels tot schuttingen en van blokhutten tot kapschuren is hier genoeg te zien omtrent aankleding van de tuin. Tot ziens!