Blog

5 redenen om te kiezen voor Red Class Wood

5 redenen om te kiezen voor Red Class Wood

Red Class Wood is een houtsoort die wordt gezien als het duurzame alternatief voor Douglas hout. Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn wij één van de eerste partijen die deze houtsoort verkopen en dus vertellen wij u graag wat meer over deze relatief nieuwe houtsoort. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van Red Class Wood en waarom zou u kiezen voor Red Class in plaats van Douglas hout? Wij leggen het u graag uit in deze blog!

Waarom kiezen voor Red Class Wood? 

  1. Duurzaamheid - Red Class Wood is duurzamer dan bijvoorbeeld haar tegenhanger Douglas hout. Één van de insteken van het ontwikkelen van deze houtsoort was dan ook om de eigenschappen van Douglas te hebben, maar dan duurzamer. Wanneer er geen grondcontact is en het hout onbewerkt is dan geeft de producent van deze houtsoort, Tuindeco, zelfs 10 jaar garantie op de producten. Dit is een uniek statement in de houtbranche. Ter vergelijking; Dit gebeurd tot op heden ook nog niet bij Hardhout.
  2. Speciaal geselecteerd hout - Koopt u een plank of paal van Red Class Wood? Dan krijgt u enkel producten die tijdens het proces scherp in de gaten zijn gehouden. De materialen worden bijvoorbeeld gefilterd op knoesten. Het doel is om zoveel mogelijk knoestvast hout te gebruiken.
  3. Gekeurd hout - Naast dat het hout nauwkeurig in de gaten is gehouden tijdens het proces is het hout ook nog gekeurd en gekapt uit duurzame bossen. Red Class hout beschikt over de keurmerken PEFC en EUTR.
  4. Langer kleurbehoud - Red Class Wood beschikt over een langere kleurbehoud dan Douglas hout. Sterker nog, de houtsoort heeft door het speciale proces waar het doorheen gaat tot 4x langer kleurbehoud dan Douglas hout.
  5. Na droging geschaafd - Al het Red Class Wood wordt geleverd in een geschaafde variant. Echter is dit geschaafde materiaal vaak nog gladder dan u al gewend was. Het schaven van het tuinhout gebeurd namelijk pas nadat het hout kunstmatig is gedroogd. Het resultaat? Een enorm glad oppervlak!

Eerst zien, dan geloven?

Iets lezen op het internet of een afbeelding online bekijken is simpelweg niet hetzelfde als producten in het echt kunnen zien, voelen en ruiken. Bij Tuinhoutdiscount.nl begrijpen wij dit en daarom hebben wij midden in de Randstad een compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 gerealiseerd. De producten dus eerst eens zien en ervaren voordat u een beslissing maakt? Geen probleem! Kom eens langs in onze showroom en laat u adviseren door één van onze specialisten.