Showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!    Bezorging Nederland en België op een vaste dag per postcode!

8.5 / 10
216  reviews

Blog

Nieuw hout oud laten lijken

Als u wilt gaan voor de vintagelook betekent dit niet direct dat u oud en gebruikt hout moet aanschaffen. U kunt namelijk vrij gemakkelijk nieuw hout er uit laten zien als oud hout dat al enkele jaren mee gaat. In deze blog zet Tuinhoutdiscount.nl een aantal tips voor u op een rijtje.

1. Beits

Uiteraard is een van de makkelijkste manieren het aanschaffen en gebruiken van één van de beitsen uit ons assortiment. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij bijna oneindige mogelijkheden met producten van o.a. Hermadix en Remmers. Neem anders eens een kijkje tussen de mogelijkheden op deze pagina.

2. Schuurpapier

Schuurpapier is wellicht de meest voor de hand liggende manieren om een vintagelook te creëren, echter is dit dan ook de makkelijkste manier. Breng bijvoorbeeld verf aan in meerdere lagen, wellicht in meerdere kleuren, en schuren maar! U heeft zelf volledig de keuze hoe hard en hoe veel u wilt schuren. Onze tip; Begin rustig aan.

3. Vaseline en verf

Door voor het verven eerst vaseline aan te brengen op het hout, kan het verf veel minder goed pakken. Op deze manier is het realiseren van een oude look erg gemakkelijk. Breng de vaseline aan op plekken waar het hout normaal gesproken ook snel zal slijten, zoals bijvoorbeeld op de hoeken.

4. Hout beschadigen

Misschien een beetje een aparte manier van het bewerken van hout. Maar ook het bewust beschadigen van het hout helpt bij het creeren van de geleefde look. Pak bijvoorbeeld een hamer of een hak van een schoen en sla een aantal keer op het hout. Op deze manier lijkt het namelijk alsof het hout al een heel leven achter zich heeft voordat het bij u in de tuin kwam te staan.