Handige tips

Wat is Caldura Wood precies?

Wat is Steamed 5* Class Wood precies?

Caldura Wood is thermisch gemodificeerd vuren hout. Het is zeer vormvast en is via een stollingsproces verduurzaamd. De thermische behandeling zorgt ervoor dat het erg lang goed blijft. Het is gemakkelijk tot twintig jaar te gebruiken en valt in de klasse een en twee. Het hout heeft een mooi effect. Het is wel belangrijk om voorzichtig met het hout om te gaan. Het is erg gevoelig voor scheuren en voorboren is daarom een must. Het hout is zeer geschikt voor het gebruik als gevelbekleding en ook als schutting met een luxe uitstraling. 

Betaalbaar, duurzaam en gewoon goed

Het is mogelijk om op een verantwoorde manier hout te gebruiken als terrasoverkapping of gevelbekleding. Het hout wordt via stoomdruk verduurzaamd en gaat dan vele jaren mee (tot twintig jaar en langer). Het hout vergrijst op een mooie egale manier en is ook vormvast. Hierdoor is het een aantrekkelijke houtsoort om te gebruiken. Vaak gebruikt men het hout als gevelbekleding en ook als luxe schutting of luxe veranda. Door De mes en groef zijde zijn ze gemakkelijk te gebruiken. Het hout is beschikbaar in lengtes tot vijf meter. Door het hout te laten verspringen ziet het er mooi uit. 

Verandering van naam

Waar wij deze houtsoort nu Caldura Wood noemen was dit eerder nog niet zo. De producent van dit product heeft de naam gewijzigd. Voorheen heette deze houtsoort namelijk Steamed 5* Class Wood.

De toekomst van hout? 

Het Caldura Wood heeft veel toepassingsmogelijkheden. Doordat het duurzaam is en het niet nodig is om hardhout te gebruiken is het een aantrekkelijke houtsoort. Het is belangrijk om het hout te bewerken met RVS materialen. Denk aan een schroefnagel, bolkopnagels of schroef. Het is dan mogelijk om te voorkomen dat het hout bruine vlekken krijgt. Zorg dat de meszijde altijd naar beneden staat. Het voorkomt dat er water in blijft staan. De onderste plank kun je ook het beste tien centimeter van de onderkant vrijhouden. Voorzie het van een afdruiprand. 

Wat is Steamed 5* Class Wood precies?

Een mooie schutting

Een van de toepassingen naast het gebruik van het hout als gevel is om het als schutting te gebruiken. Het hout heeft een mooie uitstraling en kan zeker luxe genoemd worden. Het is prettig om gebruik te maken van het hout. Weet ook dat het niet nodig is om het hout nog te behandelen. Het gaat onbehandeld voor een lange tijd mee. Wilt u dit toch doen dan mag dat uiteraard altijd. Wij raden hiervoor het product HK-Lazuur van het merk Remmers aan. Het is niet dat het slecht is voor het tuinhout om het nog een keer te behandelen. Het is echter niet noodzakelijk. 

Meer weten over Caldura Wood?

Het is goed om te kijken naar de verschillende toepassingsmogelijkheden van dit hout. Het is uniek en sterk. Het is daarnaast ook gunstig geprijsd wat het aantrekkelijk maakt om te gebruiken. Natuurlijk zijn er veel andere mogelijkheden en opties om goed gebruik te maken van dit hout. Het is slim om te kijken of u het hout ook kunt gebruiken voor uw volgende klus. Neem gerust contact met een van onze specialisten op om de mogelijkheden te bespreken. Ze zullen u goed adviseren en zorgen dat u het hout op de juiste manier gebruikt.

Welke soorten betonpalen zijn er?

Niet iedereen koopt elke dag een complete hout beton schutting en dus is het ook niet altijd even duidelijk welke palen er nu precies zijn en waar deze betonpalen dan precies voor bestemd zijn. U leest het hier!

Lees meer