Handige tips

Welke dakbedekking moet u gebruiken voor uw tuinhuis?

In dit artikel wordt besproken waar u op moet letten bij het kiezen van een dakbedekking en leest u de verschillende mogelijkheden voor platte en hellende daken.

Lees meer

Welke houtdikte tuinhuis?

Sommige diktes bieden goede isolatie, andere zijn meer geschikt voor een simpel schuurtje. In dit artikel bespreken we de verschillende beschikbare wanddiktes en gaan we in op de eigenschappen en soorten tuinhuisjes.

Lees meer

Hoe hoog mag een overkapping zijn in Nederland?

Hoe hoog mag uw overkapping zijn? En heeft u een vergunning nodig? In dit artikel bespreken we de antwoorden op deze vragen, zodat u zorgeloos kunt gaan genieten van uw eigen overkapping.

Lees meer

Wanneer tuinhuis beitsen?

Vrijwel niemand koopt een tuinhuis, blokhut of tuinkantoor om deze vervolgens compleet te verwaarlozen. Over het algemeen wenst iemand die een dergelijk bouwwerk aanschaft hier zolang als mogelijk van te genieten. Om zolang mogelijk te genieten van een tuinhuis is het noodzakelijk om de levensduur van het betreffende tuinhuis te verlengen. Hoe? Door het tuinhuis te behandelen, ofwel te beitsen. Maar wanneer moeten we een tuinhuis beitsen? Dat leest u in dit artikel!

Lees meer

Top 10 best verkochte blokhutten en tuinhuisjes

Inspiratie op doen voor uw blokhut of tuinhuis? Dan is het vaak handig om uit te gaan van wat andere mensen al kochten. Dit is immers een betrouwbare graadmeter. De blokhutten en tuinhuisjes in dit overzicht kochten andere mensen het meest. Wel zo makkelijk!

Lees meer

Top 10 best verkochte schuttingen en tuinschermen

Inspiratie op doen voor uw schutting? Deze tuinschermen en schuttingdelen kochten andere mensen het meest. Wel zo makkelijk!

Lees meer

Welke palen voor een schutting?

Is uw huidige schutting toe aan vernieuwing, heeft u stormschade of gaat u in een nieuwbouwwoning wonen en moet er een nieuwe schutting komen? Dan is het zaak om bij het maken van uw keuzes rekening te houden met verschillende aspecten. Zo krijgen wij bijvoorbeeld vaak de vraag welke palen men het beste kan kiezen voor hun schutting. In dit artikel lichten wij graag de verschillende opties toe en geven wij uitleg welke afwegingen u hierbij dient te maken. Wel zo makkelijk!

Lees meer

Losse kwasten en noesten? Die zet u eenvoudig weer vast!

Elke houtsoort heeft haar eigenschappen en een eigen karakter. Hout is een natuurproduct en hout van de houthandel werkt. Hiermee willen wij zeggen dat het hout kan gaan kirmpen of andere veranderingen kan vertonen. Kwasten en noesten zijn een dergelijke houtwerking. Lees hier meer over kwasten, noesten en eventuele reparaties.

Lees meer

Hoe zien welke richting tuinscherm gemonteerd kan worden?

Overweegt u het vervangen van uw huidige schutting of tuinschermen of gaat u wellicht een compleet nieuwe tuinafscheiding realiseren? Dan is het verstandig om u goed in te lezen in de verschillende soorten tuinschermen die er zijn. Tuinschermen kunnen afwijken in afmetingen, vorm, maar ook in materiaal waaruit het is gerealiseerd. In dit artikel gaan wij graag dieper in op de manier, en vooral de richting, van monteren van de verschillende  tuinschermen.

Lees meer

De nadelen van een shutter in uw overkapping

Overweegt u het vervangen van uw huidige wand in uw overkapping of gaat u wellicht een compleet nieuwe overkapping realiseren en overweegt u hierin het plaatsen van een shutter? Dan is het verstandig om u goed in te lezen in de verschillende voor- en nadelen die er zijn. In dit artikel gaan wij graag dieper in op de nadelen van een shutter in de overkapping. 

Lees meer

Waarom kiezen voor een Red Class Wood tuinscherm?

In dit artikel gaan wij graag dieper in op de Red Class Wood tuinschermen. Wat zijn hier nu eigenlijk de voordelen van en waarom kiest men voor deze soort tuinschermen? U leest het in dit artikel!

Lees meer

Wat is Red Cedar hout nu eigenlijk precies?

Bent u aan het oriënteren op welke houtsoorten geschikt zijn voor uw project in de tuin of voor op de gevel van uw woning of bedrijfspand? Dan is (Western) Red Cedar een houtsoort die u zeker niet mag vergeten in de overwegingen. Maar wat is Red Cedar hout dan precies en waarom zou u hiervoor wel, of niet moeten kiezen?

Lees meer