Handige tips

Alle mogelijkheden voor het behandelen van Douglas hout

Bent u bijna overtuigd dat het prachtige warme Douglas hout is wat u in uw tuin wilt gaan verwerken? Of misschien heeft u al wel Douglas hout aangeschaft en wilt u dit zo goed mogelijk beschermen? Lees hier hoe!

Lees meer

Zelf een shutterscherm maken?

Altijd al een wand willen creëren die u ook eenvoudig kunt kantelen voor meer of minder privacy? In deze blog leggen we u graag uit hoe u zelf makkelijk zo een shutter kunt realiseren!

Lees meer

Hoe zelf een horizontale planken schutting maken

Droomt u van een horizontale planken schutting in uw tuin, maar weet u simpelweg niet waar u moet beginnen? Dan hebben wij bij Tuinhoutdiscount enkele tips voor het monteren van uw eigen schutting.

Lees meer

Energie besparen met een overkapping met glazen schuifwanden?

Het is heerlijk om in de kamer te zitten met een terrasoverkapping en glazen wanden. De zonnestralen komen binnen en warmen de ruimte op. Ook als het een dag wat kouder is of het zelfs regent kan het heerlijk zijn in deze extra kamer. Maar kan hier nu ook energie mee worden bespaard?

Lees meer

Welke soorten Hardhouten palen zijn er voor uw schutting?

Bent u van plan om een schutting te plaatsen of te laten plaatsen bij u in de tuin, maar weet u nog niet welke hardhouten palen u moet kiezen? In deze blog zullen wij u uitleg geven over de verschillende hardhouten palen.

Lees meer

Welke onderregels kies ik voor mijn vlonder?

Het is belangrijk om de juiste onderregel te monteren onder uw vlonder. Hierdoor voorkomt u het zaken en doorzakken van de vlonder!

Lees meer

Wat is Bangkirai Yellow Balau?

Eén van de meest populaire houtsoorten wanneer we het hebben over Hardhout is de houtsoort Bangkirai. Binnen de houtsoort Bangkirai zijn er echter weer verschillende soorten hout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bangkirai Red Balau of Bangkirai Yellow Balau. In dit artikel gaan wij graag dieper in op de laatstgenoemde. Wel zo fijn!

Lees meer

Hoeveel cm een betonpoer boven de grond plaatsen?

Het is belangrijk om de betonpoer op de juiste hoogte te plaatsen. Ons advies is om deze circa 10 centimeter boven de grond uit te laten steken. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar het heeft ook nog belangrijke voordelen voor de constructie.

Lees meer

Wanneer tuinhuis isoleren?

Heeft u een tuinhuis dan kan het zijn dat u overweegt om dit te isoleren. Ook als het tuinhuis alleen is bedoeld om in de winter de tuinstoelen in op te bergen of als fietsenschuurtje kan het zeker het overwegen waard zijn om te kiezen voor isolatie. Isoleren heeft namelijk heel veel voordelen. Lees hier meer over het isoleren van een tuinhuisje.

Lees meer

Waarom moet ik een daktrim plaatsen op mijn plat dak overkapping?

Een daktrim plaatsen over een plat dak overkapping is niet alleen mooi voor de afwerking. Het zorgt er ook voor dat uw dak langer meegaat. Lees hier waarom een daktrim noodzakelijk is voor een plat dak overkapping.

Lees meer

Schutting op erfgrens of op eigen grond?

Wilt u een schutting plaatsen of laten plaatsen? Dan is het van belang of u deze op uw eigen grond zet of op de erfgrens. 

Lees meer

Hoeveel afstand moet er tussen de onderregels voor mijn vlonder?

Als u een vlonder wilt gaan bouwen, moet u ook goed kijken naar de onderregels. Met onderregels bedoelen we de balken waar de vlonderplanken op bevestigd worden. Het is essentieel dat deze regels op de juiste manier worden aangebracht, want onderregels kunnen de vlonder maken of breken.

Lees meer