Doe het zelf

Hoe Red Class Wood behandelen?

Gaat u aan de slag met een project in de tuin en bent u erg gecharmeerd van de look van Douglas hout? Bent u echter wel voorstander van een ietwat duurzame houtsoort? Dan is het Red Class Wood van Tuinhoutdiscount.nl precies hetgeen waar u naar op zoek bent! Maar hoe dient u deze, vrij nieuwe, houtsoort precies te behandelen? Wij leggen het uit in deze blog.

Lees meer

Welke soorten topgevels zijn er beschikbaar voor kapschuren?

Bent u van plan een kapschuur te gaan realiseren? Dan is één van de onderdelen waar u een keuze in dient te maken het soort topgevel u hierin wilt gaan verwerken. Maar welke topgevels zijn er precies en wat zijn uw mogelijkheden? Onze specialisten hebben alvast enkele opties voor u op een rij gezet.

Lees meer

Inkepen houten paal/staander voor overkapping

Bent u van plan zelf een overkapping (of iets vergelijkbaars) te gaan realiseren? Dan zit het er dik in dat u aan de slag zal moeten met het inkepen van de staanders/palen om het gewenste resultaat te behalen. Hoe u dit precies moet doet en hoe u dit het beste aan kunt vliegen leest u in deze blog.

Lees meer

Welke soorten wanden zijn er voor houten overkappingen?

Heeft u een overkapping staan of wilt u deze gaan bouwen en twijfelt u nog over de wanden? Dan is het zaak om eerst te inventariseren welke wanden er allemaal mogelijk zijn. Omdat wij u hierbij graag helpen hebben wij, van Tuinhoutdiscount.nl, alvast de mogelijkheden in de soorten wanden voor uw houten overkapping op een rijtje gezet.

Lees meer

Houten poolhouse kopen? Deze soorten zijn er!

Niet iedereen koopt elke dag een poolhouse voor in de eigen achtertuin en bij Tuinhoutdiscount.nl begrijpen wij dit. Daarom stellen wij graag zoveel mogelijk informatie voor u ter beschikking. Lees hier welke soorten poolhouses er mogelijk zijn.

Lees meer

Schroeven of spijkers gebruiken voor uw project?

Kies het juiste hout en ook de juiste ijzerwaren om het hout te bevestigen. Er zijn verschillende manieren om dit goed te doen. Het kan met spijkers en ook met schroeven. Wanneer moet u echter voor spijkers kiezen en wanneer voor schroeven? We helpen u graag op weg.

Lees meer