Blog

Balkontips: Hoe creëer ik schaduw op mijn balkon?

Niet iedereen heeft een tuin, maar dit betekent niet dat u niet kunt genieten van het buitenleven. In de serie balkontips geeft Tuinhout Discount een aantal handige tips om uw buitenleven op het balkon een stuk aangenamer te maken. Deze keer; Hoe creëer ik schaduw op mijn balkon?

Wil ik schaduw op mijn balkon?

Die keuze is natuurlijk volledig aan u. Echter merken wij dat veel van de inwoners van Nederland soms toch wel behoefte hebben aan een stukje verkoeling of schaduw in de lente en/of zomer. Daarom kan het dus geen kwaad om een te kijken naar de mogelijkheden voor het creëren van schaduw op uw balkon. 

Parasol of schaduwdoek?

Een van de veel voorkomende oplossingen van mensen zijn de parasols. Uiteraard is dit een goede oplossing. Echter nemen parasols wel vaak veel ruimte in beslag. Mocht u genoeg ruimte hebben op uw balkon, dan is een parasol natuurlijk geen enkel probleem. Mocht u nou een iets kleiner balkon hebben dan is het voetstuk en bijvoorbeeld de opslag van de parasol toch echt een probleem. Dit is immers kostbare ruimte.

Mocht dit bij u het geval zijn dan raden wij aan eens te kijken naar de schaduwdoeken. Deze doeken bieden flexibiliteit en schaduw! Precies wat we zoeken op een balkon met kostbare ruimte! De doeken zijn eenvoudig op te bergen. Deze zijn dus niet tot last wanneer u ze niet nodig heeft.