Blog

8 tips voor een moestuin die het hele jaar meekan

De moestuin; Beginnen is makkelijk, het bijhouden is vaak een uitdaging. Om u zoveel mogelijk te helpen hebben wij bij Tuinhout Discount een lijstje voor u gemaakt met 8 tips waarvan wij overtuigd zijn dat ze u helpen bij uw moestuinseizoen.

1. Kies de juiste plek

Of u nou klein woont met alleen een balkon of een enorm landgoed om uw huis heeft liggen, het succes van de moestuin begint met het kiezen van de plek. Om alles goed te laten groeien is er namelijk voldoende zonlicht nodig. De gouden regel; Tussen 10:00 en 16:00 uur moet er zon op de moestuin schijnen.

2. Bedenk goed wat je wilt laten groeien

Door goed na te denken over wat je wilt laten groeien maak je al een hele stap in de juiste richting. Onderzoek welke soorten goed samen gaan en welke soort wat nodig heeft. Voorbereiding is alles!

3. Maak een goede planning

Wilt u alles uit de moestuin halen? Maak dan een goede planning! Zorg dat u goed onthoudt wanneer u wat moet planten of zaden. Liever alles op papier? Maak een moestuinkalender!

4. Gebruik de juiste materialen

U denkt misschien; Dit is toch logisch?! Ja en dat is het ook. Maar toch komt het vaak voor dat er niet geschikte materialen worden gebruikt voor het plaatsen van een moestuin. Bij Tuinhout Discount hebben wij gelukkig alles wat u nodig heeft om uw moestuin te doen slagen. Overigens gebruiken wij de term minigardens voor moestuintjes. Neem eens een kijkje bij onze minigardens!

5. Maak gebruik van compost

Compost? Waarom? Nou om de grond goed vruchtbaar te maken en te houden. Wij raden aan om ruimte te maken voor een compostbak, op deze manier hebben uw planten altijd de voedig die ze nodig hebben. Ook deze compostbakken hebben wij in ons assortiment.

6. Berg gereedschap goed op

Misschien klinkt het als verkooppraat, maar feit blijft dat wanneer gereedschappen niet goed worden opgeborgen, deze vaak snel aftakelen. Wij raden aan uw gereedschap goed te bewaren en op te bergen. Wilt u dit liever niet in huis en heeft u geen ruimte voor een hele blokhut? Dan hebben wij hier gelukkig ook een oplossing voor.

7. Hou vol

Bij het begin is alles leuk en geniet u van alles rondom de moestuin. Echter zal na verloop van tijd wellicht toch de zin om aan de slag te gaan iets afnemen. Hou vooral vol!

8. Pluk de vruchten

Misschien plukt u niet letterlijk vruchten, maar figuurlijk uiteraard wel. Bewaar de producten die u kweekt goed nadat u deze heeft geoogst. De verpakking is erg belangrijk voor de houdbaarheid. Geniet van uw zelfgekweekte producten!